In the dark ..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

In the dark ..

.. there's no more hidden secrets.

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in
Добре дошли в Байлъкси! Направете си герой и се спуснете в един динамичен живот в мрака!
Гласувайте за нас!
Топ класация МегаРейтинг
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Гласувай за тази страница в Българския ТОП
Гласувай за мен в BGTop100.com
BGtop
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 47 on Sun Oct 27, 2024 8:40 am
Latest topics
» Alison Rosewood
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeMon Nov 21, 2011 12:55 pm by Lawliet.

» Дион, Гърция, преди 2 седмици
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 1:40 pm by Lawliet.

» Мисии & Задачи
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 1:54 am by Lawliet.

» El Bastardo Blanco
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 12:00 am by Lawliet.

» *Beeep*...The phone is switched off or it's out of network coverage...
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:51 pm by Влад Батори

» Как ще убиете предишния?
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:31 pm by Lawliet.

» DO NOT leave a message after the *peep*, if it's not necessary.
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:29 pm by Lawliet.

» Предложения и идеи
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:16 pm by Lawliet.

» С каква мисъл се събуди тази сутрин?
Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:07 pm by Влад Батори

Top posters
Lawliet.
Дион, Гърция, преди 2 седмици I_vote_lcapДион, Гърция, преди 2 седмици I_voting_barДион, Гърция, преди 2 седмици I_vote_rcap 
Ally.
Дион, Гърция, преди 2 седмици I_vote_lcapДион, Гърция, преди 2 седмици I_voting_barДион, Гърция, преди 2 седмици I_vote_rcap 
Влад Батори
Rose Brown.
Alison Rosewood
Search

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Дион, Гърция, преди 2 седмици

Go down 
2 posters
AuthorMessage
Lawliet.
The first rule about Fight Club is .. DO NOT TALK ABOUT FIGHT CLUB.
Lawliet.

Дион, Гърция, преди 2 седмици Empty
PostSubject: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:15 pm

Беше крайно досадно когато този (респективно - това), който преследваш, избяга зад океана и се скрие в някакво никому неизвестно градче в Гърция. Не знам за какво си правеше труда, при положение, че знаеше, че щях да го намеря. Нямаше да начин да не го намеря. Аз винаги се справях с това, с което съм се захванала, рано или късно, по един или друг начин. И дори сега, дори да имах само една единствена, и то не особено обещаваща улика, все още бях сигурна, че ще го хвана. Това копеле нямаше да ми се изплъзва вечно.

Когато не знаеш гръцки, ваканцията става още по-ужасна. Ако не беше младата генерация, която масово владееше английски, да бях жестоко прецакана (както винаги). Дори сега едва успях да кажа на бармана, че искам да ми сипе уиски (Джони Уокър!). Трябваше да жестикулирам, соча и гримаснича, за да се разберем, понеже другите наоколо бяха достатъчно заети да се натискат, да танцуват или да се напиват, за да ми помогнат. Но както и да е. Стоях на бара, пиех си питието и оглеждах всички, сканирайки аурите им. Ако този вампир Игор се появеше, радара ми щеше да го засече в момента, в който го забележа. Имах информация, че са го били забелязали два пъти в това долнопробно гръцко нощно клубче, така че аз се надявах информацията наистина да е вярна, защото животът на доста хора зависеше от това дали Игор щеше да се измъкне жив от лапите ми или щеше да загине.

Но най-вероятно щях бързо да му видя сметката, така че ... нямаше място за притеснения.

Една необичайна аура прикова вниманието ми и аз се фокусирах върху нея. Изглеждаше ми толкова позната... но не знаех откъде. Можех да кажа всичко за този мъж - възраст, расова принадлежност, емоционално състояние, здравословно състояние... но не и защо усещането за енергийното му поле ми беше толкова познато. Стиснах чашата си в ръка и тръгнах по посока на непознатият. Заковах се точно пред него, отпих една глътка от уискито и небрежно посочих с пръст към мъжа, гледайки го право в очите, а в периферното ми зрение танцуваше сиянието на аурата му.

- Изглеждаш ми познат. Заплашвала ли съм те някога?
Back to top Go down
https://in-the-dark.rpg-board.net
Влад Батори

Влад Батори

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:40 pm

Гръцката цивилизация е една от най-древните цивилизации след атлантите.Гърция бе едно прекрасно местенце,където един човек...добре де вампир-фокусник,можеше да си почине и да се отдаде на собствените си прищевки и да се поглези малко,не че живота ми не бе един безкраен лукс,с лек привкус на сексуално извращения и приятния аромат на алкохолни изпарения...няма значение.

Дион,Гърция...бил съм тук и преди и смятам да идвам и за напред,ала нямаше смисъл да мисля за бъдещето,след като все още съм в настоящето.
След поредната разходка из старинното градче,разглеждането на забележителностите за милионен път и посещаване на всевъзможни простотии,дойде заветния момент да се забия в някоя пропаднала кръчма и да се позабавлявам както трябва.

Натъкнах се на едно ново заведение,което не бях виждал до сега или просто съм го подминал предния път.Отворих вратата и бързо се промъкнах вътре.Както винаги седнах на бара и си поръчах една голяма бутилка водка,"Русский Стандарт" разбира се и за гарнитура една огромна купа с лед,от която тук вземах ледчета за питието си,ту се охлаждах,когато страстите се разпалят.
Налях в чашата си,до горе,точно до ръба и отпих една голяма глътка.Едно неописуемо чувство се разнесе по цялото ми тяло и за миг изпаднах в нещо като,малък екстаз.Това беше по-добро и от кръвта...определено...

Тъкмо когато щях да си доставя още една доза удоволствие,една девойка закрачи към мен с тежки крачки,изпъна пръста си в "шпиц",завря го почти в лицето ми и попита:
- Изглеждаш ми познат. Заплашвала ли съм те някога?-погледнах я с възможно най-тъпия поглед,който можах да извадя от шапката с фокусите.
-Извинете госпожице,мога ли да ви помогна?-попитах аз ,отпивайки още една огромна глътка от чашата си.Това момиче ми изглеждаше познато,прекалено познато.Коя ли беше тя,защо ли нещо отново ми напомни за Батори?

Back to top Go down
Lawliet.
Lawliet.

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeFri Nov 18, 2011 11:50 pm

- Извинете госпожице, мога ли да ви помогна?

Засмях се. Опа. Май ме хващаше алкохола. Трябваше да внимавам.

- Не знам. Ти ми кажи - отвърнах, напълно пренебрегвайки учтивата форма, която не/познатият използва.

Да, беше много елегантно от негова страна и доста приятно, че говори английски, но аз си бях такава - груба, цинична. Не преценяваща рисковете, освен ако на лице не са сериозни такива. Поднесох ръба на чашата към устните си, сканариайки отново и отново съществото пред мен и опитвайки се да уловя това, което ми се изплъзваше от ума. Много се дразнех, когато така ми се въртеше една мисъл, но не успявах да я закотвя на едно място и да проумея какво иска да ми каже подсъзнанието. А то определено искаше да ми ми каже, дори да ми изкрещи нещо.

За момент се сетих за амнезията си и годините, които не присъстваха в спомените ми, едва незадавяйки се с алкохола. Ами ако този непознат ми беше толкова подозрително познат, защото съм го срещала преди шестнайстия си рожден ден (всъщност аз не знам кога ми е рождения ден, така че броя годините си с настъпването на Новата Година), но просто не мога да си спомня? Закашлях се, мръщейки се, и изхриптях:

- Виждал ли си ме преди? Моля те, спомни си. За повече от хиляда години живот... все може да си ме виждал някъде.
Back to top Go down
Влад Батори

Влад Батори

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 12:06 am

- Не знам. Ти ми кажи-възкликна и ме погледна с един доста сериозен поглед.Тя сякаш се опитваше да се сети нещо,може би дали ме е виждала преди.Не знаех за нея,но аз определено я познавах от някъде,не съм сигурен дали сме се запознавали или съм я виждал на снимка или неин портрет...портрет?В съзнанието ми започнаха да изплуват всякакви спомени.Опитвах се да визуализирам семейни портрети или единични,снимки...въобще всичко,на което може да бъде изобразен външния и' вид.Момичето ми изглеждаше толкова познато.В главата ми се появиха портретите от семейната къща на Батори,сигурен бях,че съм я виждал там...

Надигнах чашата си и отпих няколко глътки набързо.Сканирах дамата,стояща пред мен още няколко пъти,в опит да се сетя къде съм я виждал и защо я познавам.Тя последва примера ми,като отпи от чашата си.Предполагам двамата сме изглеждали доста странно в този момент,понеже се съзерцавахме един друг,от време на време отпивахме от питиетата си и продължавахме със заниманието си.

- Виждал ли си ме преди? Моля те, спомни си. За повече от хиляда години живот... все може да си ме виждал някъде.-изхриптя момичето,след като се задави.От къде знаеше,че съм живял толкова?Ама...Явно беше човек с дарба,яснооо...Тези бяха толкова досадни,изглеждат напълно обикновени,а всъщност през цялото време ти се ровят из мозъка или ти гледат вътрешностите...ъъгх...

-Имаш ли нещо общо с семейство Батори?Мисля,че съм те виждал на семеен портрет или само твой,не съм напълно сигурен...-възкликнах аз и я погледнах въпросително.Нещо ме караше да я свързвам със семейството на Алис...тоест,вече и моето...така и не можах да свикна...

Back to top Go down
Lawliet.
Lawliet.

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 12:17 am

Името на Фамилията, както просто я наричахме в Байлъкси, ми прозчува по един доста интересно познат начин. Да, разбира се, че бях чувала за Батори - нали те бяха създали Окултната детективска агенция, в която работех от години? Те бяха изградили половината град и бяха на всяка страница в местния вестник, но... Не знам защо, но Батори в моите уши винаги ми е звучало толкова познато, сякаш се познавах лично с членовете, а всъщност единствения член на Батори, който съм срещала, беше Алек Батори, най-възрастният син на Саша и Ванеса Батори, който миналата година намина на посещение в отдел "Убийства" в агенцията, за да види как работим.

- Батори? - стиснах устни. - Явно и ти си от Байлъкси, щом ги познаваш... - въздъхнах. - Не, нямам нищо общо с Фамилията. - помислих си да премълча факта, че работех като окултен детектив в тяхната агенция, но след това размислих. - Само работя в Окултната детективска агенция, която са създали в Байлъкси. - изпих остатъка от уискито на екс и стиснах очи. Алкохолът се разля в гърлото ми, разгорещявайки ме. - Не е възможно да си ме виждал на някой портрет. Аз съм просто обикновен окултен детектив, а Батори са... - на лицето ми се изписа страхопочитание и аз погледнах с поглед, сякаш казвах някакъв неопровергаем и неподлежащ на проверка факт. - ... Батори.

И все пак, той не лъжеше. Можех да го разчета по блудкавото, менящо се и трептящо сияние около тялото му. Което още повече ме объркваше, но се опитвах да мисля разумно, уповавайки се на логиката.

- Впрочем, аз съм Лейлиът.
Back to top Go down
Влад Батори

Влад Батори

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 12:28 am

- Впрочем, аз съм Лейлиът.-представи се тя и тогава нещо ми прищракна.Мисля,че тя беше "изгубения член на семейството",но не бях много сигурен,затова за сега щях да си замълча.Всичко това което каза...явно тя много уважаваше това семейство.В гласа и' се усещаше нотка страхопочитание и безгранично уважение...странно,мислех си,че те не са чак толкова обичана фамилия.
Винаги говорех за тяхна "те",защото аз не се чувствах един от тях,макар и да съм на портрети,снимки, откривания и всички глупости...аз бях просто...

Потънах в мислите си и съвсем забравих за момичето.Седях около минута без да кажа нищо,а след това се усетих,че все още не съм се представил,а така не бе особено културно.
-Влад Батори...не се учудвай,ако не ме знаеш...аз съм съпругът на покойната Алис-погледнах леко надолу и отпих от чашата,като я пресуших.Налях още веднъж до горе и бутилката вече беше преполовена,а даже и леко замайване не усещах...Тази чаша пресъхна по-бързо и от предната...

-Е...какво правиш тук,в Гърция...-реших да сменя темата,защото започна да става прекалено сапунено,а аз не си падах по толкова дълбоките драматизми.Огледах се наоколо.В бара имаше толкова много хора,музиката думтеше на макс,а наоколо се носеше цигарен дим и какви ли не още аромати...
Върнах погледа си отново към събеседника си,в очакване на отговор.
Back to top Go down
Lawliet.
Lawliet.

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 12:42 am

Влад Батори... Ето, пак онова чувство. Знаех прекрасно кой е Влад Батори, знаех и за мъртвата му съпруга, но не можех да си обясня толкова познатото звучене на тези две имена. Сякаш лично знаех кой е г-н Батори.

Аурата му обаче го издаде. Имаше още нещо да ми казва, но си замълча и не го каза. Господи, как ми се искаше да мога да чета мисли!... Би било толкова по-лесно - с аурите само виждаш настроения и догадки, но мислите, те съдържат директната и безмилостна истина.

До нас седеше някакъв мъж, който беше прекалено зает да мляска момичето, седнало в скута му, че не забеляза малката волност, която си позволих. Напълно безскрупулно се пресегнах и свих бутилката водка (смесването на алкохола беше лошо, но... карай да е весело), пълнейки си празната стъклена чаша, която стискаха пръстите на ръката ми.

- Работя - казах просто и на един дъх пресуших половината от почти пълната чаша, оглеждайки помещението за онзи вампир.

Отстрани сигурно гледката беше леко комична, но в моята работа ни беше позволено да пием, да играем на покер и да се бием, пък и да не беше позволено... аз не съм голям фен на спазването на правилата и това винаги ми е създавало доста проблеми, но на мен не ми пукаше. Как можеше да ми пука за себе си, като аз дори не знаех коя съм? Не знаех нищо за себе си, нищо от миналото си. Дори не бях сигурна дали Лейлиът е истинското ми име. Просто бях намерила хартишка, с написано с разкривен почерк това име и един телефонен номер отдолу. Когато звъннах на номера от един уличен телефон, някакъв малък мобилен телефон завибрира в джоба на дънките ми. Затова и реших, че явно така се казвам.

Изтръгнах ума си от мислите и разсъжденията, в които беше потънал, и отново се фокусирах върху нашият тесен кръг на внимание.

- Ами ти? - отново се огледах за Игор. Нямаше го. - На почивка, далеч от шумната Америка?...

Пресуших и тази чаша, запълвайки празното й пространство с нови двеста милилитра. Вече предвкусвах замайването на главата ми, което, разбира се, не се забави много, но не спрях. Отпих от водката, изучавайки лицето и характера на събеседника ми. Той едва ли си имаше и представа всъщност колко много знаех за вътрешния му свят, но аз щях да си трая. Нищо, че бе Батори - Влад не бе човек, което автоматично го вписваше в графа "Потенциални врагове" и винаги трябваше да си имам едно наум.
Back to top Go down
Влад Батори

Влад Батори

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 11:13 am

- Работя --разботи...що за работа,не знаех,че окултните детективи пътуват по света за да търсят най-различни същества.Мислех си,че се занимават само в Америка.Имаше нещо странно в нея.Тя беше човек,но явно имаше някаква дарба,защото сякаш усещаше някои неща за мен.Например,когато си премълчах,тя направи доста странна физиономия,но си замълча.А ако предположението ми беше вярно,тя много добре знаеше какво съм и какъв съм,че и даже повече,от колкото предполагах.Това мое твърдение бе доказано още веднъж от изразът и' "За повече от хиляда години живот... ".Хммм...тя не може да бъде потенциално опасна за мен,но все пак бях нащрек..Не че някога се разконцентрирам и не съм в готовност,заради параноичните си мисли и някои други фактори...

Отново бях потънал в мислите си.След като това се случеше,се чувствах неловко.Напълно игнорирах Лейлиът и целия ни заобикалящ свят...досадно...и сигурно доста странно за гледащите от страни.
-Съжалявам...отнесох се за момент...-поднесох извиненията си на дамата и се усмихнах.Отпих от така "прословутата" си чаша,доливайки си отново самоубийствено количество. Л. въобще не изоставаше,че даже и ме минаваше.Тя смеси своето уиски с водка,която все от ''съседите" ни по маса.

Не спирах да мисля,от къде познавам това момиче,докато изведнъж още нещо ми се заби в главата.Всички от семейството разказваха за момиче,с амнезия,което работи в агенцията и не знае нищо за истинската си същност...казва се...Лейлиът...Лейлиът Батори!Всичко започна да си идва на мястото ...портретът , историите,амнезията.. "изгубеното" момиче,намиращо се по-близко до това което търси,от колкото предполага.

-Ти си Лейлиът Батори!-промълвих тихо и се подсмихнах леко
...
Back to top Go down
Lawliet.
Lawliet.

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitimeSat Nov 19, 2011 1:40 pm

Погледнах събеседника си сякаш е пиян, макар прекрасно да знаех, че това бе биологически невъзможно. Хм... Никога не си бях представяла как би звучало пъровото ми име с фамилното такова на Фамилията. Лейлиът Батори. Звучеше ми хубаво, но не това ме притесняваше, а пак онова натрапчиво чувство, сякаш говореха за моето семейство, но всъщност не беше така.

Нямаше логика, а когато нямаше логика, аз не можех да си позволя да вярвам.

Останах със сериозното си изражение на лице, без да казвам нищо сигурно в продължение на половин минута. Това чувство ме объркваше и ме караше нервно да дъвча долната си устна, премисляйки разни невъзможни теории. Накрая изпих алкохола в чашата си и си долях още, изпивайки и тази чаша на екс.

- Май те хваща водката - казах накрая. - Такъв като теб би трябвало да има повече тренинг, не мислиш ли?

Очите ми гледаха надолу. Не смеех да ги вдигна и да погледна аурата на Влад Батори, защото не бях сигурна дали искам да знам дали лъже или казва истината. Беше такава ирония, че можех да кажа толкова много неща за всеки човек на това място, а само за себе си дори не можех да определя точната си възраст или да видя аурата си. Много пъти се гледах в огледалото и се опитвах да доловя някакво сияние, но напразно.

Винаги, когато се чувствах застрашена, започвах да остроумнича и да заливам събеседника си със сарказъм. А това не бе никак хубаво нещо. Подобно държание от моя страна бе индикатор за опасност...
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Дион, Гърция, преди 2 седмици   Дион, Гърция, преди 2 седмици Icon_minitime

Back to top Go down

Дион, Гърция, преди 2 седмици
Back to top 
Page 1 of 1